Noodverlichting

Verantwoording

Elke werkgever dient ervoor te zorgen om noodverlichting en veiligheidssignalering toe te passen op werkplekken waar werknemers arbeid verrichten. Dit kan voorkomen in de utilitaire sector (kantoor- en bedrijfspanden), industrie enz.

Het arbobesluit artikel 3.7, 3.9 & 8.4 verplicht de werkgever om deugdelijk noodverlichting aan te brengen.

Onderhoud & inspectie

Een noodverlichtingsinstallatie, bestaande uit noodverlichting en vluchtwegaanduiding, dient jaarlijks minimaal 1x per jaar geinspecteerd en onderhouden te worden. Noodverlichting valt onder de categorie veiligheidsinstallaties. Noodverlichting dat slecht onderhouden wordt, kan al gauw leiden tot onveilige situaties, waardoor de functionaliteit van de installatie in gebreke kan zijn. Zo dient de accu van een noodverlichtingsarmatuur na 4 jaar vervangen te worden.

Een persoonlijk gesprek

De klant staat bij ons centraal en dat betekent dat wij vrijblijvend bij u langs komen. Op basis van tekeningen of een opname ter plaatse van uw noodverlichting kunnen wij u een passende aanbieding (in de vorm van een offerte) verzorgen.

Onderhoudscontract (optioneel)

Met een onderhoudscontract kunnen u zorgen op het gebied van noodverlichting worden ontnomen. Een onderhoudscontract zou voor een aantal jaren kunnen worden opgesteld. Het heeft als voordeel dat de vereiste inspectie en onderhoud op tijd worden uitgevoerd.

Hoe ziet een inspectie van noodverlichting eruit? Bij een inspectie noodverlichting inspecteren wij alle noodapparatuur die in uw pand aanwezig is. Een inspectie ziet er als volgt uit:

  1. Visuele inspectie
  2. Inspectie aan de buitenkant
  3. Functietest van de noodverlichting
  4. Interne inspectie noodverlichting
  5. Afronding inspectie

Wat kan Installatiegereedschap.nl voor u betekenen?

Wij kunnen uw noodverlichtingsinstallatie jaarlijks inspecteren en onderhouden en aangeven of deze nog naar behoren functioneerd. Wij stellen na de inspectie en onderhoud een rapportage op, waar onze bevindingen in staan vermeld. Zo’n rapportage bevat geen moeilijke tabellen of meetwaarden.

Neemt u vrijblijvend contact met ons op. Kijkt u hiervoor bij contact, boven in de menubalk. Wij staan u graag tewoord!