Hoe u het beste veilig metingen kunt uitvoeren met de Fluke 1664 FC installatietester

Terug naar Blog

Elektrische installaties dienen met regelmaat gecontroleerd te worden en hiervoor zijn speciale metingen mogelijk. Er zijn diverse installatietesters beschikbaar. In deze blog gaan wij u echter uitleggen waarom de Fluke 1664 FC een zeer geschikte uitkomst is wanneer u niet alleen snel, maar vooral veilig de metingen wilt kunnen uitvoeren.


Fluke 1660-serie

De testers uit deze serie zijn bedoeld om de veiligheid te controleren van elektrische installaties in woningen en bij commerciële en/of industriële toepassingen. De installatietesters voldoen uiteraard netjes aan de NEN1010 en de NEN3140 en zijn ontwikkeld om schade tijdens het testen tegen te gaan.


Garantie dat verbonden apparatuur onbeschadigd blijft

Als enige uit deze serie biedt de installatietester Fluke 1664 FC dé garantie dat er geen schade ontstaat tijdens het uitvoeren van metingen als gevolg van een te hoge voltage dat eventueel terecht komt bij verbonden apparatuur aan de elektrische installatie. Fluke heeft hiervoor namelijk een slimme functie ingebouwd, genaamd ‘pre-test functie’.


Pre-test functie

Wat houdt deze functie nu specifiek in? Wanneer u bijvoorbeeld kiest om een isolatieweerstand meeting uit te voeren, kunt u de optie ‘pre-test’ selecteren. Deze optie beschermt apparaten of toestellen die verbonden zijn met de installatie. Detecteert de tester dat dit het geval is, dan hoort u een signaal en zal vervolgens de meting niet worden uitgevoerd. Hierdoor loopt u dus geen risico dat deze apparaten beschadigd raken door een te hoge voltage tijdens de meting.


Metingen uitvoeren met de Fluke installatietester 1664 FC

Deze multifunctionele installatietester is geschikt voor de meest uiteenlopende metingen. De resultaten zijn inzichtelijk op bijvoorbeeld een iPad of telefoon middels de Fluke Connect app. De Fluke 1664 FC biedt onder andere een continuïteitstest op L-N, L-PE, N-PE ingangen, een test voor aardlekschakelaars (type B/B+) en een aardingsweerstandstest. Meetbereik (VDE): spanning, frequentie, isolatieweerstand, vermogensimpedantie, lusimpedantie. De testresultaten zijn snel, veilig en nauwkeurig op te slaan met de Fluke Cloud-opslag en testcertificaten kunnen gemaakt worden met de Fluke DMS software.


Installatievlog van Installatiegereedschap.nl

Deze blog is geschreven naar aanleiding van onze vlog over deze professionele installatietester van Fluke. In slechts drie minuutjes laten wij u zien hoe u een meting kunt uitvoeren en geven we handige tips mee tijdens het gebruik.


Bestel of huur deze Fluke installatietester 1664 FC nu bij Installatiegereedschap.nl

Hierboven hebben we de beste installatietester verder uitgelicht van het merk Fluke. Wilt u graag naar aanleiding van deze blog & vlog meer informatie? Dan is Installatiegereedschap.nl de webshop voor al uw professionele gereedschap. Liever persoonlijk advies of vragen?  Neem dan gerust contact met ons op via info@installatiegereedschap.nl of telefonisch via +31625488391. Als jarenlange ervaren professional ben ik allerlei situaties tegengekomen en daar wil ik u graag de voordelen van laten mee plukken.

Naast het aanschaffen van deze installatietester, kunt u bij ons ook terecht voor het huren van professioneel gereedschap. Ideaal als u een keer een specifieke opdracht heeft of liever eerst het apparaat wilt testen voor aanschaf. Bekijk via deze pagina meer informatie over onze aantrekkelijke huurtarieven en -mogelijkheden.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Blog