Waarom de Wiha TriCut Installatietang onmisbaar is voor elektriciens

Terug naar Blog
WIHA Professional TriCut Installatietang Electric

‘De TriCut Installatietang doet werk voor drie.’ Als elektricien maak je gebruik van uiteenlopend gereedschap. Daarop heeft Wiha een nieuwe tool ontwikkeld. Deze hoogwaardig geproduceerde installatietang is jouw optimale helper bij kabelverwerking. Deze tang biedt de drie belangrijkste functies in één: knippen, ontmantelen en afstrippen.

Wiha – het bedrijf dat al ruim een halve eeuw marktleider is

We hebben het al eens eerder gehad over deze leverancier in onze blog over de nieuwe krimptang van Wiha. Het merk staat voor ‘Tools that work for you’. Als familiebedrijf Hahn zijn ze 80 jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van professioneel gereedschap met vindingrijke ontwerpen. Ze bieden doordacht gereedschap waarmee dagelijks gewerkt kan worden, zonder te veel belasting te veroorzaken aan pezen en spieren. Verantwoord innoveren is één van hun hoofdzakelijk doelstellingen. Dit is niet onopgemerkt gebleven, want wereldwijd hebben ze talloze internationale onderscheidingen mogen ontvangen.

De installatietang die goed in de hand ligt

Op verschillende wijze is er rekening gehouden met hoe de tang gebruikt zal worden en vooral hoe dit zo veilig en efficiënt mogelijk kan worden gemaakt. De TriCut heeft bijvoorbeeld een gehoekte kop vorm gekregen, zodat hij op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals bijvoorbeeld inbouwdozen, gebruikt kan worden. Daarnaast maakt de speciaal gehoekte tangkop ergonomisch en kracht besparend ontmantelen en strippen mogelijk in de lengterichting van de kabel en tang. Hierdoor kan tevens nog sneller gewerkt worden. Wanneer wordt gekeken naar de handvatten, valt te zien dat er extra brede handvatruggen zijn toegepast met harde en zachte delen om belasting van spieren te beperken. De uiteindes zijn bewust gebogen, zodat wordt voorkomen dat vingers wegglijden tijdens gebruik.

Volledige bescherming maar dan goedkoop

Over één ding zijn we het vast allemaal eens, jouw eigen veiligheid riskeren tijdens de werkzaamheden door te besparen op kosten, is het zeker niet waard. De TriCut Installatietang Professional Electric is conform de internationale norm IEC 60900 100% gecontroleerd en biedt daarmee compromisloze veiligheid. Veilig werken aan onder spanning staande delen is goedgekeurd tot maar liefst 1.000 V AC. Elke tang is daarbij individueel getest tot 10.000 V AC. Je weet dus zeker dat je een kwaliteit gereedschap in handen hebt. Toch bespaar je daarmee op de kosten, want deze tang biedt drie functies in één en daarmee hoef je dus ook maar 1 tang aan te schaffen. Ook worden de kosten verlaagt op langer termijn, aangezien Wiha enkel hoogwaardige kwaliteit materialen gebruikt en deze tang hoogwaardig is verchroomd tegen roest. Daarbij bespaar je met de TriCut 60% op volume en 50% gewicht voor 100% efficiency. Deze installatietang is ten slotte geschikt voor het knippen van zowel zachte als harde draden en kabels. Kortom, deze installatietang is een verstandige en duurzame keuze.

Installatievlog van Installatiegereedschap.nl

Om een beter beeld te kunnen geven hoe efficiënt en snel de TriCut Installatietang te gebruiken is, hebben wij ook een vlog gemaakt waarin we verder inzoomen op de drie functies die we uiteraard ook presenteren. Bekijk onze korte uitleg van twee minuutjes nu:

Bestel de Wiha TriCut Installatietang Professional Electric bij Installatiegereedschap.nl

Hierboven hebben wij de wereldwijd geliefde TriCut Installatietang van het merk Wiha uitgelicht. Wil je naar aanleiding van deze vlog & blog meer informatie, dan is Installatiegereedschap.nl is de webshop voor al jouw professionele gereedschap. Je mag ons ook altijd mailen of bellen voor vragen en advies via info@installatiegereedschap.nl of telefonisch via +31625488391. Als jarenlange ervaren professional ben ik allerlei situaties tegengekomen en daar wil ik jou graag de voordelen van laten mee plukken. Benieuwd naar ons brede aanbod van Wiha? Bekijk dan ons totale assortiment of bestel deze tang gelijk via de productpagina.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Blog