Vijf verschillende soorten trekveren van het merk Runpotec

Terug naar Blog
Soorten trekveren, trekveren, trekveer, kunstof trekveer, nylon trekveer, glasvezel trekveer

Vijf verschillende trekveren van Runpo. Wat de beste trekveer is? Dat hangt helemaal af van de werkzaamheden die u wilt gaan uitvoeren. In deze blog gaan wij daarom in op 5 trekveren van het merk Runpotec. Daarbij vergelijken wij verschillende materialen en worden de voordelen & toepassingen doorgenomen van deze trekveren, zodat u aan de slag kunt met een geschikte trekveer voor uw klus(sen).

RUNPOTEC Strongest Cable Pulling

Eerst een korte toelichting over het merk. Runpo een voorloper op het gebied van gereedschapsontwikkeling. Met talrijke patenten is RUNPOTEC een professioneel merk dat zich focust op kabels trekken/kabeltrektechniek. Of het nu gaat om kleine werkzaamheden of grootschalige meer machinale werkzaamheden. Voor elk project zijn de juiste tools ontwikkeld met oog voor optimalisatie en efficiëntie. De belangrijkste categorieën van Runpotec zijn kabelsystemen, kabelrolsystemen, meet- en inspectieapparatuur en toebehoren voor al deze werkzaamheden. Wij hebben een breed assortiment RUNPO-producten beschikbaar. Wilt u graag advies of meer informatie voordat u bestelt in onze webshop? Neem dan gelijk contact met ons op.

Installatievlog van Installatiegereedschap.nl

Deze blog is geschreven naar aanleiding van onze Runpo vlog. In deze vlog worden de vijf trekveren die hieronder worden doorgenomen, in het kort besproken, zodat u ook een beter beeld heeft bij de verschillende mogelijkheden.


Vijf verschillende trekveren van RUNPOTEC


1. RUNPO Nylon trekveer

Gebruik bij bestaande situaties (bouw) om bijvoorbeeld nog een draad bij te trekken. Het voordeel van nylon is dat het stevig is en beschadigingen tegengaat tijdens de werkzaamheden. Deze nylon Runpo trekveer is in onze webshop leverbaar in een dikte van 4 mm (Runpo gleiter is 6 mm dik) met lengtes van 5 tot 30 m. Hiermee is deze trekveer geschikt voor buizen met een diameter tussen de 16 en 25 mm.

Voordelen en kenmerken:
Glad oppervlakte;
Flexibele Runpo gleiter (oogje en voorstuk van de veer);
Lichtgewicht;
Scherpe prijs;
Trekgewicht van maximaal 110 kg.

2. Kunststof trekveer Perlon Runpotec / RUNPO 1
Wordt gebruikt bij bestaande situaties voor kleine werkzaamheden, zoals het trekken van een extra draad. Deze Perlon trekveer, ook wel Runpo 1 genoemd, heeft een diameter van 4 mm en is daarmee geschikt voor buizen met een diameter tussen de 16 en 32 mm. De Runpo gleiter heeft een diameter van 6 mm. Deze Runpo Perlon trekveer is leverbaar tussen de 5 en 30 m lengte bij Installatiegereedschap.nl.

Voordelen en kenmerken:
Glad oppervlakte;
Flexibele Runpo gleiter;
Beschikt over een extra trekoog die afneembaar is. Hierop kunt u een RTG6 aansluiting monteren, zodat u verschillende accessoires hieraan kunt bevestigen;
Trekkracht van maximaal 170 kg.

3. Stalen trekveer RUNPO

Normaliter gebruikt bij nieuwbouw. Geschikt voor kleine en grote werkzaamheden, waarbij een robuuste trekveer mag worden gebruikt. Deze stalen trekveer heeft een diameter van 4 mm (Runpo gleiter heeft een diameter van 6 mm) en is geschikt voor buizen tussen de 16 en 25 mm. Om beschadigingen tegen te gaan, kan er gebruik worden gemaakt van RUNPO-glijmiddel. Leverbaar met een lengte tussen de 5 en 30 meter.

Voordelen en kenmerken:
Flexibele Runpo gleiter;
Beschikt aan de andere zijde over een extra trekoog;
Robuust oppervlakte;
Trekkracht van maximaal 170 kg.

4. Power Rex Runpotec
Wordt merendeels gebruikt bij bestaande situaties. Deze trekveer is uitermate geschikt voor diverse werkzaamheden en zeer sterk aangezien de veer is gemaakt van 3 mm dik glasvezel. De Power Rex trekveer zit opgeborgen in een stevige cassette, waardoor transport en gebruik eenvoudig blijft. Geen gedoe meer met uittrekken en oprollen dus, want met de handige rubberen gripschijf, rolt u naar wens de trekveer op of uit. Geschikt voor buizen met een diameter tussen de 16-50 mm.

Voordelen en kenmerken:
Trekveer is supersterk en licht van gewicht doordat het is gemaakt van glasvezel;
Voorzien van een flexibele Runpo gleiter;
Is leverbaar in 20, 30 en 50 meter;
Wordt geleverd met diverse accessoires;
Heeft een stevige cassette die u eenvoudig oprolt na gebruik;
Hoeft enkel de veerlengte die u nodig heeft af te draaien;
Trekkracht van maximaal 120 kg.

5. Runpo 5
Toepasbaar in zowel nieuwe als bestaande situaties. Deze professionele trekveer is eenvoudig te gebruiken. De trekveer zit namelijk opgeborgen in een robuuste cassette die wel tegen een stootje kan. Deze trekveer is speciaal ontwikkeld door Runpo, zodat er 50% minder wrijvingsweerstand is bij gebruik. Daarnaast is de veer zelf vrijwel onbreekbaar, zelfs bij de scherpste bochten. Optimale toepassing is bij een buisdiameter tussen de 16 en 40 mm. De veer zelf heeft een diameter van 5,3 mm. De Runpo gleiter heeft een geïntegreerde draaicompensatie om de werkzaamheden nog eenvoudiger te laten verlopen. Bestel de RUNPO 5 nu in 20 of 30 meter.

Voordelen en kenmerken:
Flexibele Runpo gleiter;

Glad verweven oppervlakte;
Zeer robuuste cassette die tegen een stootje kan;
Eenvoudig oprollen na gebruik;
Enkel veerlengte afdraaien die u nodig heeft;
Leverbaar in 20 en 30 meter;
Trekkracht van maar liefst 270 kg.

Welke trekveer gaat het worden?

We hebben hierboven 5 verschillende soorten trekveren besproken met elk zijn eigen kenmerken en daarmee voordelen. Afhankelijk van de werkzaamheden die u ermee wilt verrichten, kunt u de ideale trekveren uitkiezen. Benieuwd naar meer informatie? Installatiegereedschap.nl is de webshop voor al uw professionele gereedschap. Wilt u liever even overleggen met ons? Neem dan gerust contact met ons op via info@installatiegereedschap.nl of telefonisch via +31625488391. Als jarenlange ervaren professional ben ik allerlei situaties tegengekomen en daar wil ik u graag de voordelen van laten mee plukken. Benieuwd naar ons brede aanbod van Runpotec? Bekijk dan gelijk het assortiment.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Blog